Valuta
EUR
  • EUR
  • RON
Limbă
Meniu
Profil
Limbă
  • Acasa +

Termeni si conditii

 

Termeni si conditii

 

Prezentii Termeni si Conditii sunt aplicabile tuturor tranzactiilor cu produse si servicii furnizate de Excelexpo SRL cu sediul social in Romania, Bucuresti, Aleea Trestiana nr. 2, bl. 17, ap. 15, sector 4, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J40/16396/2003, CIF RO15963718, punct de lucru in Romania, Drumul Cretestilor nr. 31-33, sector 4, Bucuresti, numita in continuare Vanzatorul, indiferent daca comenzile au fost trimise prin intermediul magazinului online www.excelexpo.ro, www.excelexpo.eu denumite in continuare Magazin, prin e-mail, fax, telefonic, in cadrul unei intalniri, etc.

 

Va rugam sa cititi prezentii Termeni si Conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii ale site-ului. Utilizarea acestui site, respectiv crearea contului, utilizarea continutului, trimiterea unei comenzi (pe site, prin e-mail, fax, telefonic, in cadrul unei intalniri, etc.) implica acceptarea in totalitate a Termenilor si Conditiilor ce vor fi detaliate in paragrafele urmatoare, care reprezinta intelegerea (Contractul) dintre parti si care prevaleaza asupra oricarei alte intelegeri pe care ati putea sa o aveti cu Excelexpo S.R.L. sau cu toti membrii retelei sale comerciale. De asemenea, achizitia de produse / servicii de pe site-ul nostru implica acceptarea ofertei de vanzare si valoreaza incheierea unui contract de vanzare-cumparare.

 

Neacceptarea prezentilor Termeni si Conditii face imposibila achizitionarea produselor oferite de Magazin. Magazinul ofera Clientului posibilitatea de a lua cunostinta de prevederile Termenilor si Conditiilor la plasarea comenzii. In cazul in care nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile Magazinului On-line, aveti dreptul:

•   de a solicita modificarea anumitor conditii contractuale sub rezerva ca acestea trebuie acceptate in mod expres, in scris, de catre Magazin sau 

•   de a nu comanda bunuri / produse / servicii de pe site-ul nostru.

 

Societatea noastra isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul site-urilor www.excelexpo.ro sau www.excelexpo.eu precum si Termenii si Conditiile, fara o notificare prealabila sau ulterioara. Va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica Termenii si Conditiile pe care le-ati agreat.

 

Definitii

 

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscula vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

 

Magazin On-Line: reprezinta denumirea generica folosita pentru a defini Site-ul, continutul acestuia, produsele si serviciile oferite si in general tot ansamblul organizational, informatic, operational si juridic de la care clientii / cumparatorii pot achizitiona produse / bunuri sau servicii.

 

Site: reprezinta Site-urile Internet apartinand Excelexpo S.R.L. care se afla la adresa www.excelexpo.ro si www.excelexpo.eu prin intermediul caruia Utilizatorul are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite spre vanzare.

 

Marci Inregistrate: reprezinta marcile inregistrate ale Excelexpo S.R.L. cum ar fi, dar fara a se limita la, denumirea comerciala eXcelexpo.

 

Produse Si Servicii: orice bun si / sau serviciu care urmeaza a fi furnizate Clientului ca urmare a incheierii Contractului.


Vizitator: orice persoana fizica ce are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de Magazin, in baza prezentilor Termeni si conditii sau a oricarui alt acord de utilizare existent intre Magazin si aceasta persoana.

Utilizator: orice persoana fizica sau o persoana juridica, ce are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare, in baza prezentilor Termeni si conditii sau a oricarui alt acord de utilizare care si-a creat si utilizeaza un Cont pe Site.

Client: orice persoana fizica sau o persoana juridica care a efectuat cel putin o Comanda in baza prezentilor Termeni si conditii.

Cont: sectiune din Site accesibila pe baza de inregistrare cu adresa e-mail si parola sau prin conectare folosind alte forme de conectare precum un cont Facebook ori Google, care permite Utilizatorului sa transmita o Comanda sau sa acceseze alte Servicii. In cazul Clientilor cu cel putin o Comanda la activ, Contul contine informatii despre istoricul interactiunii cu Site-ul.

Comanda: un document electronic, generat ca urmare a accesarii Site-ului de catre un Client sau Utilizator, prin care Clientul sau Utilizatorul transmite Magazinului intentia de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site.
 

Consumator: orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.


Precomanda: optiunea de achizitionare a unui Produs care urmeaza sa fie lansat sau livrat la o data viitoare si care poate fi comandat inainte de respectiva data, sub rezerva dreptului producatorului de a modifica fara nicio notificare prealabila data de lansare si pretul Produsului. Precomenzile se achita in acelasi mod ca o Comanda, prin toate metodele de plata acceptate. Indiferent de metoda de plata aleasa de Client sau Utilizator la plasarea unei Precomenzi, este necesara o confirmare finala din partea  Magazinului, prin orice mijloace de comunicare aflate la dispozitia sa, referitoare la conditiile de disponibilitate a Produsului (pret, intrare in stoc, conditii de livrare etc.).

Contract: o Comanda confirmata de Magazin, prin care Magazinul este de acord sa livreze Clientului anumite Produse si Servicii, iar Clientul este de acord sa efectueze plata acestora.

Tranzactie: incasarea sau remiterea spre incasare a sumei rezultate din vanzarea unui Produs si / sau Serviciu, prin modalitatile de plata puse de Magazin la dispozitia Clientilor si Utilizatorilor.

Newsletter: mijlocul de informare periodica, exclusiv in format electronic, asupra Produselor si Serviciilor si / sau promotiilor desfasurate de Magazin intr-o anumita perioada de timp.

Mesaj Tranzactional: mijloc de informare punctuala transmis prin mijloace electronice Clientului ce poate contine informatii despre crearea Contului pe Site, resetarea parolei Contului, informatii despre Comanda sau Precomanda, chestionar de satisfactie in urma unei cumparaturi, solicitare de scriere a unui Review, alerte de pret, etc.
 

Utilizare Abuziva: reprezinta utilizarea Site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Site-ului, prin aceasta intelegand: plasarea de comenzi repetate si returnarea nejustificata a acestora, limbaj agresiv sau obscen in raporturile cu angajatii / prepusii Magazinului On-line, publicarea in spatiul public de comentarii sau review-uri negative  nejustificate sau neavenite etc. Utilizarea abuziva a Site-ului acorda Magazinului On-line dreptul de a refuza plasarea sau livrarea unei comenzi si acorda dreptul inclusiv de a dezactiva contul in cadrul magazinului, pana la incetarea acestui comportament. In cazul in care veti considera ca limitarea dreptului de a plasa o comanda nu este justificata, va rugam sa contactati prin email sau telefonic reprezentantii Magazinului On-line pentru o posibila conciliere. 

 

Produsele si serviciile Excelexpo

 

Produsele si serviciile furnizate de Excelexpo SRL sunt descrise pe Site precum si in prezentarile / ofertele comerciale trimise clientilor interesati. Pretul unitar este specificat in dreptul fiecarui produs sau serviciu: cumulat (pentru produs plus personalizare) si defalcat (pentru produs, personalizare, refacere personalizare, etc.). Produsele si personalizarile pot fi comandate impreuna sau separat. Preturile pentru serviciile de livrare sau de montaj calificat (daca este cazul) sunt ofertate separat in functie de specificul si caracteristicile comenzii. Preturile produselor si serviciilor sunt exprimate in Ron sau in Euro si nu contin TVA. Clientul poate opta pentru afisarea preturilor in Ron, folosind functionalitatile site-ului.  Excelexpo SRL isi rezerva dreptul de a modifica preturile unilateral, fara notificare prealabila, in functie de decizia conducerii societatii.


Pentru a putea fi prelucrate, Comenzile pentru produsele si serviciile furnizate de Excelexpo SRL trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii: nume si prenume / numele companiei, numele reprezentantului care plaseaza comanda, adresa de livrare, numar de telefon, adresa de email, datele de facturare si detaliile referitoare la comanda precum: denumire produs, cantitate, macheta (daca este cazul), solicitarea unui anumit termen de livrare (daca este cazul), etc. Dupa receptionarea comenzii, Excelexpo SRL va trimite un e-mail in care vi se vor solicita restul informatiilor necesare (daca este cazul) pentru a putea prelua / finaliza comanda sau va trimite o confirmare de comanda cu detaliile acesteia: disponibilitatea stocului si / sau termenul de productie necesar pentru finalizarea produselor, suma si modalitati de plata, detaliile livrarii, termen de livrare, etc. O Comanda se considera acceptata atunci cand este trimisa o confirmare de comanda electronica (e-mail) explicita din partea societatii catre client, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma. Comunicarile facute pentru aflarea informatiilor necesare onorarii unei comenzi nu se considera confirmare electronica. In situatia in care Excelexpo SRL nu confirma comanda, aceasta se considera neacceptata.
 
Unele produse necesita o macheta grafica corespunzatoare in vederea realizarii personalizarii. Macheta (daca este cazul) trebuie sa indeplineasca cerintele tehnice mentionate in tabul "Macheta grafica" de pe pagina fiecarui produs. Detalii suplimentare puteti gasi accesand linkul "Macheta grafica" (apasati pe denumire pentru a accesa sectiunea). De asemenea, Departamentul de Vanzari va poate trimite pe e-mail  cerintele tehnice si sablonul de realizare al machetei.   

 

Machetele se pot trimite prin una din urmatoarele metode:

•   prin e-mail (pentru fisiere de pana la 10 MB)

•   printr-un serviciu de gazduire fisiere (precum www.wetransfer.com, etc.).

Va rugam sa treceti in denumirea fisierului pe care doriti sa il trimiteti: numele / denumirea companiei si produsul a carui personalizare o doriti. De asemenea, va rugam sa mentionati in Comanda prin ce metoda ati trimis machetele. Din cauza riscurilor de transmitere a virusilor informatici, nu avem posibilitatea sa primim fisiere pe stick USB, HDD extern, DVD, CD, etc.

Va rugam sa aveti in vedere urmatoarele:

•   Fisierele trimise fara o Comanda prealabila nu vor fi luate in considerare.

•  Excelexpo foloseste fisierele numai in scopul realizarii comenzii trimise. Fisierele dvs. sunt pastrate maxim 30 zile de la momentul introducerii, dupa care vor fi sterse.

•  Culorile printate pot diferi usor fata de culorile ce apar pe monitorul dvs sau pe alte materiale promotionale datorita unor factori precum: materialul pe care se printeaza, tipul cernelii, tehnologia de print, calibrarea monitorului dvs., etc. De aceea, recomandam tuturor clientilor efectuarea in prealabil a unei mostre gratuite de print pentru bunul de tipar (costul trimiterii probei de print cade in sarcina clientului). Solicitarea trebuie trimisa impreuna cu Comanda sau ulterior, insa INAINTEA trimiterii machetei. Excelexpo nu mai poate da curs solicitarilor sosite dupa inceperea producerii personalizarii!

•  Va rugam sa verificati cu atentie machetele inaintea trimiterii sau aprobarii lor pentru print. Trimiterea machetei echivaleaza cu acceptul dvs. ca fisierul este corect, complet si bun pentru print pe produsele comandate. Excelexpo nu isi asuma raspunderea pentru continutul, calitatea si rezolutia fisierelor trimise sau aprobate pentru productie.

•  Clientul este raspunzator pentru respectarea prevederile legale si a drepturilor de proprietate intelectuala, industriala, de autor (inventie, inovatie, marca, desene si modele industriale, emblema, denumire, drept de autor, etc) referitoare la produsele si / sau personalizarea produselor comandate, indiferent daca macheta a fost realizata de client, Excelexpo sau o terta parte.


Excelexpo SRL poate folosi, cu titlu exemplificativ al posibilitatilor de personalizare, in cataloage, pliante, website sau alte materialele publicitare proprii, poze ale Produselor si Serviciilor furnizate. Daca nu sunteti de acord ca Excelexpo SRL sa foloseasca denumiri, imagini si a fotografii ale produselor furnizate catre dvs., va rugam sa ne informati trimitand un e-mail in acest sens la adresa office@excelexpo.ro.

Cateodata, desi produsele apar ca disponibile pentru vanzare pe site-ul www.excelexpo.ro, www.excelexpo.eu sau in diverse oferte trimise, exista posibilitatea ca datorita onorarii altor comenzi sosite in prealabil, stocul disponibil sa fie diminuat sau epuizat la momentul receptionarii unei anumite comenzi. Din acest motiv, informatiile privind disponibilitatea stocului de produse sunt valabile doar la momentul trimiterii ofertei si trebuie reconfirmate ulterior la momentul trimiterii comenzii. In situatia indisponibilitatii produsului pe stoc in cantitatea dorita, Excelexpo va comunica Clientului stocul ramas disponibil, termenul cand produsul va fi din nou pe stoc si / sau variante alternative de produs sau serviciu. Clientul poate accepta una din variantele propuse sau poate anula comanda. Excelexpo nu isi asuma nici un fel de raspundere pentru eventualele pierderi directe sau indirecte suportate de Client din cauza nedisponibilitatii stocurilor la momentul lansarii Comenzii.

Clientul este de acord sa preia riscul pieirii si deteriorarii bunurilor la momentul predarii acestora de catre Excelexpo SRL, indiferent de plata pretului, incheierea contractului sau transferul dreptului de proprietate. Clientul este obligat sa manipuleze si sa utilizeze produsele conform instructiunilor primite verbal si / sau scris in vederea asigurarii integritatii si calitatii acestora. Excelexpo SRL nu raspunde pentru deficientele aparute ca urmare a nerespectarii prescriptiilor de manipulare, transportare, conservare sau ca urmare a unui montaj sau utilizare incorecta.

 

Reduceri

 

Pe site-ul www.excelexpo.ro puteti descoperi mai multe categorii de reduceri de pret, unele permanente iar altele valabile in anumite intervale de timp:

•   In cazul in care achizitionati produse a caror valoare depaseste un anumit nivel, va oferim urmatoarele reduceri de volum aplicabile preturilor afisate pe site:

•   5% discount pentru comenzi peste 500 Euro+TVA;

•   10% discount pentru comenzi peste 2000 Euro+TVA;

•   20% discount pentru comenzi peste 5000 Euro+TVA.

•   In cazul in care achizitionati produse cu livrare pe raza municipiului Bucuresti a caror valoare depaseste suma de 50 Euro+TVA, nu vi se va cere sa achitati taxele de livrare.
•   Promotii periodice: produsele din anumite categorii, pot fi puse la dispozitie pentru o perioada limitata de timp cu diferite reduceri intre 5-50%. Reducerea acordata, produsele ori categoria de produse la care se refera precum si perioada pentru care produsele sunt oferite la pret redus vor fi mentionate pe site-ul www.excelexpo.ro.
•   Alte reduceri: Excelexpo poate acorda si alte reduceri/ premii in mod aleator ca de exemplu: pentru inregistrare la Newsletter, pentru creare cont, pentru acordare de review, pentru fidelitate etc. Reducerea acordata, produsele ori categoria de produse la care se refera precum si perioada pentru care produsele sunt oferite la pret redus vor fi mentionate pe site-ul www.excelexpo.ro.

 

Toate reducerile se acorda in limita stocului disponibil. Excelexpo isi rezerva dreptul de a prelungi respectiv micsora perioada unei oferte fara o notificare prealabila in functie de disponibilitatea stocului. In situatia in care nu este precizata data pana la care este valabila o oferta, aceasta este valabila pana la epuizarea stocului.

 

Modalitatea de plasare a unei Comenzi, facturare si plata

 

Acest Magazin On-line este destinat exclusiv livrarii de produse si / sau servicii catre Clienti persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale. In momentul livrarii, o persoana cu varsta de minim 18 ani, reprezentand persoana fizica sau juridica va semna pentru toate produsele expediate.

Magazinul primeste comenzile plasate on-line pe parcursul intregii zile, in toate zilele saptamanii. Comenzile plasate prin telefon sau prin posta electronica sunt primite in zilele lucratoare intre orele 9.00 – 17.30. Comenzile plasate in zilele libere sau de sarbatori vor fi prelucrate in decurs de doua zile lucratoare de la data reinceperii activitatii.

 

Conditia plasarii Comenzilor on-line o constituie completarea in formular a tuturor datelor cerute, necesare pentru expediere si pentru generarea din sistem a facturii fiscale sau bonului fiscal.  Pentru a plasa o Comanda se aleg Produsele din Magazin, se selecteaza configuratia, optiunile, cantitatea, dupa care se trece la “Adauga in cos” si continua procedura de plasare a Comenzii selectandu-se diferitele optiuni.  Pana la momentul confirmarii selectarii Produselor cu tasta „Finalizare Comanda” si „Efectuati plata”, Clientul are posibilitatea de a efectua modificari referitoare la Produsele din comanda, precum si la datele pentru livrare si facturare. Confirmarea de catre Client a comenzii prin tasta „Efectuati plata” este echivalenta cu acceptarea obligatiei de a face plata pretului Produselor si a costurilor de livrare, lucru despre care Clientul este informat direct, inainte de confirmarea comenzii.

 

Pentru persoanele si firmele inregistrate in Romania, facturarea si plata produselor si serviciilor se face in Ron. Preturile produselor si serviciilor comercializate pe Site sau in oferte comerciale exprimate in Euro vor fi convertite in Ron la cursul BNR valabil in data emiterii facturii. 
Pentru persoanele si firmele inregistrate in afara Romaniei, facturarea si plata produselor si serviciilor se face in Euro. In conformitate cu art. 197 din Directive 2006/112 EC, livrarea de produse pentru companii / persoane juridice din Uniunea Europeana se supune prevederilor taxarii inverse daca compania cu sediul in Uniunea Europeana are un cod valid de TVA iar adresa de livrare este in afara tarii de origine a producatorului (Romania, in cazul Excelexpo SRL). Daca compania dvs. indeplineste aceste cerinte, valoarea comenzii va fi supusa taxarii inverse si factura va fi emisa fara TVA. In aceasta situatie, va rugam sa ne trimiteti comanda dvs. la sales@excelexpo.ro si noi va vom trimite o factura proforma realizata in conformitate cu prevederile Directivei. 

 

Plata produselor se efectueaza cel tarziu la momentul livrarii, prin una dintre urmatoarele modalitati:

•   online cu card bancar, realizata prin intermediul urmatorilor procesatori: EuroPayment Services SRL (https://www.euplatesc.ro/) si Paypal (https://www.paypal.com).

•   cu ordin de plata in avans pe baza facturii proforme / fiscale. Comenzile plasate din Romania se factureaza in Ron la cursul BNR din data intocmirii facturii.

•   persoanele juridice pot plati astfel: numerar la livrare / la preluarea produselor sau ramburs la curier.  Persoanele fizice/ consumatorii pot plati exclusiv ramburs la curier. Limita maxima zilnica pentru platile in numerar este de 1000 Ron pe client, cu respectarea reglementarilor in vigoare. Aceasta metoda de plata este disponibila pentru livrare in Romania. Pentru plata ramburs la curier se aplica o taxa de ramburs de 5 Euro+TVA.

•   online din contul Paypal. Aceasta metoda de plata este disponibila pentru clientii externi, iar decontarea tranzactiei se face in Euro. 

•   cu bilet la ordin avalizat / CEC cu scadenta la 30 zile. Aceasta metoda de plata este disponibila doar pentru clientii fideli, persoane juridice din Romania care nu au avut incidente de plata.

 

Pentru anumite produse personalizate sau aduse pe comanda, este posibil sa solicitam la momentul comenzii plata unui avans de minim 40%, inaintea lansarii Comenzii in executie.

 

In situatia platilor efectuate intr-o alta moneda decat cea in care se deconteaza plata, banca Clientului va face schimbul valutar. Eventualele comisioane sau diferente de curs de conversie valutara aplicate de banca Clientului sunt in responsabilitatea acestuia.  

 

Excelexpo poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

•   neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

•   invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Magazin, in cazul platii online;

•   datele furnizate de catre Client / Utilizator sunt incomplete si / sau incorecte;

•   alte cazuri independente de vointa Excelexpo S.R.L.

 

Termenii si conditiile de livrare

 

Produsele sunt disponibile pentru livrare dupa data finalizarii lor. Data estimativa de finalizare este trecuta atat in oferta cat si pe Site, in pagina produsului, in dreptul campului "Termen  de productie”. Data exacta de finalizare este mentionata in confirmarea de comanda primita din partea Excelexpo.

 

In Romania, in afara mun. Bucuresti, produsele comandate se predau catre curier dupa data finalizarii lor sau la o data ulterioara solicitata de client care nu poate fi mai tarziu de 10 zile de la data finalizarii urmand sa se livreze la client in 1-2 zile lucratoare de la data finalizarii produselor conform termenilor firmei de curierat.

In Uniunea Europeana, termenul estimativ de livrare este de 3-6 zile lucratoare, in functie de tara de destinatie. In alte tari, termenul de livrare este mentionat in confirmarea de comanda primita din partea Excelexpo.

 

Cu exceptia cazului in care partile au convenit altfel cu privire la momentul livrarii,  livrarea bunurilor si/sau prestarea serviciilor se face fara intarziere nejustificata si, in orice caz, in decurs de cel mult 30 de zile calendaristice de la incheierea contractului, la punctul de lucru al Vanzatorului sau la locatia indicata de Cumparator.

 

Termenul de livrare este estimativ si poate fi marit, in cazuri exceptionale, generate de evenimente independente de Excelexpo S.R.L. sau de perioade aglomerate, sarbatori, campanii Black Friday, etc. In situatia in care, din motive neimputabile Excelexpo, livrarea nu se poate realiza la data estimata, acesta se va amana pentru o data ulterioara. Livrarea se poate realiza pe parcursul unei zile lucratoare, in intervalul orar 09.00 - 17.30. Nici Excelexpo si nici compania de curierat nu pot asigura/ garanta livrarea intr-o anumita zi sau la o anumita ora si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de pierderi materiale, de imagine sau de orice alta natura care ar putea decurge din intarzierea livrarii.

 

Clientul poate opta pentru a ridica produsele comandate de la locatia Excelexpo, direct sau prin curierul propriu, in timpul programului de lucru (L-V: 09.00 - 17.30). Produsele comandate pot fi preluate dupa finalizarea produselor, insa nu mai tarziu de 10 zile de la aceasta data. Dupa expirarea celor 10 zile, Excelexpo poate percepe o taxa de depozitare de 0,1% din valoarea produselor nepreluate, pentru fiecare zi de intarziere. Dupa o perioada de 60 zile de la momentul notificarii, daca produsele nu au fost preluate, Excelexpo se poate dispensa de ele si le poate preda firmelor de reciclare fara posibilitatea recuperarii lor.

Preluarea produselor de la adresa Excelexpo prin curierul propriu implica lansarea comenzii catre curier de catre client. Excelexpo nu poate plasa comenzi catre curier cu plata la terti. In aceasta situatie, nu se poate opta pentru plata comenzii la livrare cu numerar, iar optiunile suplimentare precum deschiderea coletului la livrare, livrare sambata, asigurarea coletelor fragile, etc. ar putea sa nu fie disponibile. Clientul isi asuma de asemenea, riscul deteriorarii coletelor fragile in situatia in care alegerea propriului curier a facut imposibila asigurarea acestora pe parcursul livrarii.

 

Livrarea se va efectua de catre un angajat Excelexpo sau prin curier.

Excelexpo poate efectua livrarea doar in conditiile comunicarii prealabile de catre client a informatiilor necesare precum: adresa de livrare, persoana de contact, numar de telefon, etc. precum si daca clientul asigura la locatie, prezenta unui reprezentant care poate prelua si face receptia produselor comandate.

 

Pentru livrarile realizate de catre un angajat Excelexpo, receptia calitativa si cantitativa, prezentarea produselor / serviciilor si probele de montare / demontare se fac in momentul predarii produselor, in prezenta clientului sau a reprezentantului acestuia. Excelexpo nu accepta reclamatii ulterioare in acest sens (cu exceptia solicitarilor justificate de acordare a garantiei).

 

Pentru livrarile realizate prin curier, Excelexpo va ambala produsele comandate in folie cu bule sau folie strech sau punga plastic (in functie de caz), plus carton. Daca Clientul doreste un alt fel de ambalaj, acesta trebuie solicitat la momentul Comenzii, va fi furnizat contra-cost si va fi luat in calcul in procesul de ofertare si facturare, in cazul acceptarii de catre Excelexpo.

Va rugam sa verificati cu atentie la momentul primirii integritatea coletelor livrate prin curier. Multumirea Clientului este foarte importanta pentru noi. De aceea, noi verificam cu atentie toate produsele care urmeaza a fi trimise prin curier si ne asiguram temeinic de integritatea si de conformitatea acestora. Cu toate acestea, cateodata, anumite produse pot ajunge la destinatie lovite sau deteriorate din motive independente de Excelexpo. In aceste situatii, va rugam sa mentionati in scris, la momentul primirii expeditiei, eventualele daune sau colete deteriorate, fie pe AWB, fie prin intocmirea unui proces verbal de constatare si totodata, sa refuzati primirea expeditiei si plata transportului (daca este cazul). In cazul Comenzilor care contin mai multe colete, daca descoperiti ca unul dintre ele este deteriorat si decideti refuzarea comenzii, procedura implica returul intregii Comenzi, adica a tuturor coletelor. Primirea si / sau semnarea de primire de catre dvs. a coletelor deteriorate ne pun in imposibilitatea de a solutiona aceste probleme cu compania de curierat, iar orice reclamatii ulterioare in acest sens nu vor mai putea fi luate in considerare.

Dupa receptionarea coletelor in bune conditii, va rugam sa verificati in termen de maxim 24 de ore de la data primirii mentionata pe AWB, conformitatea produselor primite cu cele comandate si sa semnalati eventualele neconformitati, nepotriviri, defectele, etc. Dupa expirarea acestui termen, daca clientul nu a semnalat in scris nici o neconformitate, Excelexpo considera ca produsele au fost livrate conform Comenzii, in cantitatea si calitatea corespunzatoare. Excelexpo nu accepta reclamatii ulterioare in acest sens (cu exceptia solicitarilor justificate de acordare a garantiei).

 

In situatia in care s-a incercat realizarea livrarii si aceasta nu a putut fi realizata din motive imputabile Clientului printre care se pot enumera, dar fara a se limita la acestea: adresa gresita, lipsa reprezentantului clientului la locatie, imposibilitatea contactarii telefonice a acestuia pentru relatii, refuzul acestuia de a prelua produsele sau de a semna documentele insotitoare, etc. Excelexpo se considera exonerata de obligatia livrarii si nu accepta nici un fel de responsabilitati pentru eventuale pierderi materiale, de imagine sau de orice alta natura care ar putea decurge din aceasta. In aceste situatii, Excelexpo nu va returna eventualele sumele platite pentru livrare. Produsele aferente Comenzii vor fi disponibile la locatia Excelexpo de unde Clientul le poate prelua in timpul programului de lucru insa nu mai tarziu de 10 zile de la data finalizarii produselor. Dupa expirarea celor 10 zile, Excelexpo poate percepe o taxa de depozitare de 0,1% din valoarea produselor nepreluate pe zi de intarziere. Dupa o perioada de 60 zile, daca produsele nu au fost preluate, Excelexpo se poate dispensa de ele si le poate preda firmelor de reciclare fara posibilitatea recuperarii lor. O noua livrare se pot realiza contra cost cu acordul partilor la o data ulterioara in limita posibilitatilor.

 

Tariful livrarii este cel perceput de firma de curierat. Pentru comenzile plasate pe Site, tariful livrarii se calculeaza automat in functie de greutate, dupa introducerea adresei de livrare. Pentru comenzile plasate prin e-mail sau telefonic, tariful va fi comunicat in oferta sau in confirmarea de comanda.

In Bucuresti, pentru comenzi mai mari de 50 Euro+TVA livrarea se va realiza gratuit de catre eXcelexpo. 
 

Pentru produsele inchiriate se aplica tariful de livrare pentru expeditiile tur / retur.  

 

Excelexpo realizeaza serviciului de livrare catre o singura locatie per comanda / factura. Pentru livrari catre locatii multiple pentru aceeasi comanda, va rugam sa contactati departamentul de vanzari la email: sales@excelexpo.ro sau la telefon: +4 021.425.8981.

Excelexpo accepta solicitari de amanare sau anulare a unei livrari daca este facuta cu minim 1 zi lucratoare inaintea datei stabilite pentru livrare / predare catre curier.  In situatia anularii unei livrari cu respectarea prevederilor de mai sus, Excelexpo va returna eventualele sume incasate pentru efectuarea serviciului de livrare, din care se vor deduce insa cheltuielile bancare. Returnarea sumelor cuvenite se va face in maxim 5 zile lucratoare.  In situatia in care amanarea sau anularea unei livrari survine in afara intervalului mai sus mentionat, Excelexpo nu va putea returna eventualele sume incasate pentru efectuarea serviciului de livrare. O noua livrare se poate realiza contra cost, cu acordul partilor la o data ulterioara, in limita posibilitatilor.

 

Mai multe detalii despre serviciul de livrare Excelexpo puteti gasi accesand linkul "Termenii si conditiile serviciilor Excelexpo de livrare" (apasati pe denumire pentru a accesa sectiunea). Solicitarea serviciului de livrare reprezinta acceptul dvs. cu privire la Termenii si conditiile de livrare Excelexpo.

 

Serviciile de montaj calificat

 

Unele produse Excelexpo pot necesita servicii de montaj calificat pentru a putea fi utilizate conform scopului pentru care au fost produse. Printre produsele care pot necesita montaj se pot enumera, dar fara a se limita la acestea: casete luminoase, aviziere, sisteme de directionare, sigle volumetrice, pereti de forex personalizati, postere polipropilena, sisteme TRUSS, standuri expozitionale, inscriptionari auto, montaj bannere, aplicari diverse materiale autocolante sau tapet, montajul diferitelor echipamente audio-video inchiriate, etc.

 

Cu exceptia situatiilor in care a fost mentionat in mod expres, serviciul de montaj calificat nu este inclus in pretul produselor. Vanzarea de catre Excelexpo a produselor care pot necesita montaj nu implica obligatia sa de a realiza serviciul de montaj calificat aferent. La solicitarea clientului insa, Excelexpo poate presta contra cost serviciul de montaj calificat, la o data ulterioara finalizarii produselor. Pentru aflarea datei finalizarii produselor, va rugam sa consultati campul „Termen de productie” din pagina fiecarui produs precum si confirmarea de comanda primita din partea Excelexpo.

 

Montajul se poate efectua doar dupa plasarea comenzii si finalizarea produselor. Data montajului se va stabili in prealabil, intr-o zi lucratoare agreata atat de catre Client cat si de catre reprezentatul Excelexpo. Excelexpo nu asigura montajul la o anumita ora. Montajul se poate realizeaza pe parcursul unei zile lucratoare, in intervalul orar 09.00-17.30. Realizarea montajului intr-un anumit interval orar sau evitarea unui anumit interval orar nu se constituie in nici un fel intr-o obligatie pentru Excelexpo sau angajatii sai. In situatia in care, din motive neimputabile Excelexpo, montajul nu se poate finaliza sau realiza la data stabilita, acesta se va amana pentru o data ulterioara. Excelexpo nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de pierderi materiale, de imagine sau de orice alta natura care ar putea decurge din prelungirea sau amanarea montajului.

 

Excelexpo poate efectua serviciul de montaj calificat doar in conditiile comunicarii prealabile de catre Client a informatiilor necesare precum: adresa de livrare, persoana de contact, numar de telefon, etc.

 

Excelexpo poate efectua serviciul de montaj calificat doar daca Clientul asigura la locatie respectarea cumulativa a urmatoarelor conditii: 

•   prezenta unui reprezentant care poate furniza detaliile necesare montajului si care poate face receptia produselor si a serviciului de montaj calificat comandat;

•   locatia montajului este la interior, in incinte acoperite, ferite de praf, umezeala, curent si intemperii, cu exceptia situatiilor in care partile au agreat in scris altfel;

•   spatiul in care se efectueaza montajul este eliberat la sosirea echipei de montaj;

•   elementele pe care se monteaza Produsul sunt la adresa precizata in Comanda, la data programata pentru efectuarea montajului;

•   Clientul asigura posibilitatea de stationare a masinii echipei de montaj Excelexpo aproape de calea de acces la locatie;

•   Clientul asigura accesul in siguranta al reprezentatilor Excelexpo la locatia montajului. Echipa de montaj nu va merge si nu va transporta produsele care fac obiectul montajului daca buna desfasurare a activitatii nu este posibila (spatii de manevra inguste, scari interioare inguste, distante mari intre locul de parcare si locul de livrare, etc.) sau daca integritatea corporala le este pusa in pericol (cladiri in constructie, scari sau terase fara balustrada, pasarele, etc.);

•   Clientul s-a asigurat ca Produsele incap pe usile de acces si in locul unde vor fi pozitionate;

•   in situatia in care se aplica folii autocolante, suprafetele supuse operatiunii de colantare sunt curate, degresate si fara asperitati;

•   locatia Produselor care fac obiectul montajului este intr-o zona ferita, la distanta si inaltime rezonabila fata de persoane sau alte obiecte de care se pot atinge sau cu care pot interactiona in vreun fel; 

•   in cazul suspendarii produselor pe perete, Clientul a comunicat Excelexpo la momentul Comenzii informatii cu privire la structura, tipul si inaltimea peretelui, pentru a se verifica daca montajul este posibil. Anumite produse cu o greutate mare nu sunt eligibile pentru instalare pe peretii de gips-carton. 

•   orice schimbari ale configuratiei stabilite pentru montaj au fost trimise cu cel putin o zi lucratoare inainte de data stabilita pentru montaj. 

 

Excelexpo nu efectueaza urmatoarele servicii:

•   racordarea produselor electrice la reteaua de energie electrica. Clientul trebuie sa asigure disponibilitatea prizelor si / sau prelungitoarelor electrice la care se vor conecta Produsele si conformitatea acestora cu conditiile legale de folosire in siguranta (de ex: acestea sa fie prevazute cu impamantare, nu au defectiuni, improvizatii, nu se vor conecta mai multe aparate la o sursa, etc). Este recomandabil ca pe perioada folosirii, Produsele electrice/ care se conecteaza la priza sa fie supravegheate in permanenta si sa fie deconectate de la reteaua electrica pe timpul noptii sau cand sunt lasate nesupravegheate;

•   curatenia locatiei dupa prestarea serviciului de montaj calificat.

 

Excelexpo recomanda ca produsele metalice, avizierele, sistemele de afisaj si toate produsele cu o greutate mai mare de 5Kg sa fie asigurate de perete sau de podea pentru o mai mare stabilitate. Excelexpo nu isi asuma responsabilitatea pentru calitatea si rezistenta elementelor existente la locatie si implicate in efectuarea montajului: pereti, stalpi, podea, tencuiala, vopsele decorative, instalatii electrice, etc.

 

Receptia calitativa si cantitativa, prezentarea Produselor / Serviciilor si probele de montare / demontare se fac in momentul predarii Produselor si / sau prestarii Serviciilor, in prezenta Clientului sau a reprezentantului acestuia. Excelexpo nu accepta reclamatii ulterioare in acest sens (cu exceptia solicitarilor justificate de acordare a garantiei).

 

Consumatorul (persoana fizica) beneficiar al Serviciilor de montaj calificat confirma ca a luat la cunostinta ca serviciile prestate complet cu acordul sau prealabil expres sunt exceptate de la dreptul de retragere.

 

In situatia in care echipa Excelexpo a incercat realizarea montajului si acesta nu a putut fi realizat din motive imputabile Clientului printre care se pot enumera, dar fara a se limita la acestea: adresa gresita, lipsa reprezentantului Clientului la locatie, imposibilitatea contactarii telefonice a acestuia pentru relatii, refuzul sau neputinta acestuia de a oferi informatiile necesare, refuzul acestuia de a face receptia produselor si a serviciului de montaj sau de a semna documentele insotitoare, neasigurarea conditiilor mentionate mai sus pentru efectuarea montajului in bune conditii, lipsa de la locatie a bunurilor pe care se va face montajul, etc. Excelexpo se considera exonerata de obligatia montajului si nu isi asuma responsabilitatea pentru eventuale pierderi materiale, de imagine sau de orice alta natura care ar putea decurge din aceasta. In aceste situatii, Excelexpo nu va returna sumele platite pentru montaj si deplasare.
In cazul in care produsele aferente comenzii nu au fost preluate, acestea vor fi disponibile la locatia Excelexpo de unde Clientul le poate prelua in timpul programului de lucru, insa nu mai tarziu de 10 zile de la data finalizarii produselor. Dupa aceasta perioada, Excelexpo va percepe taxa de depozitare de 0,1 %/zi din valoarea produselor neridicate si le va putea depozita la alegerea sa, pe cheltuiala si pe riscul clientului. O noua livrare sau montaj se poate realiza contra cost cu acordul partilor la o data ulterioara in limita posibilitatilor.

 

Tariful aferent serviciului de montaj calificat se va stabili, in prealabil, de catre reprezentatul Excelexpo in functie de locatie, natura, durata si complexitatea lucrarii. Pentru locatii din afara Bucurestiului, reprezentatul Excelexpo va stabili si un tarif de deplasare. Ambele tarife se vor comunica in prealabil Clientului. Comanda aferenta serviciului de montaj se considera acceptata numai dupa aprobarea explicita de catre Client a celor doua tarife si dupa efectuarea platii prin una din modalitatile de plata agreate de Excelexpo.

 

Excelexpo efectueaza serviciul de montaj calificat aferent unei Comenzi / facturi o singura data si la o singura adresa. Pentru montaj la adrese multiple, va rugam sa contactati reprezentantul de vanzari Excelexpo pentru o oferta de pret.

Excelexpo accepta solicitari de amanare sau anulare a unei comenzi de servicii de montaj calificat, doar daca au fost  facute inaintea datei stabilite pentru montaj, cu minim o zi lucratoare pentru locatii din Bucuresti si cu minim trei zile lucratoare pentru locatii in afara Bucurestiului. In situatia anularii unei Comenzi efectuate cu respectarea prevederilor de mai sus, Excelexpo va returna contravaloarea incasata a serviciului de montaj calificat si a tarifului de deplasare, din care se vor deduce cheltuielile bancare si cheltuielile deja realizate in vederea pregatirii serviciului de montaj (printre care se pot enumera, dar fara a se limita la acestea: achizitia de materiale si consumabile, efectuarea de printuri, achizitia serviciilor necesare in vederea pregatirii montajului, etc.). Returnarea sumelor cuvenite se va face in maxim 5 zile lucratoare. In situatia in care amanarea sau anularea unei Comenzi efectuate survine in afara intervalului mai sus mentionat, Excelexpo nu va returna contravaloarea incasata a serviciului de montaj calificat si a tarifului de deplasare. Efectuarea unei comenzi de servicii de montaj calificat dupa anularea unei comenzi anterioare este o comanda noua care se considera separat.

 

Mai multe detalii despre de montaj calificat Excelexpo puteti gasi accesand linkul "Termenii si conditiile serviciilor Excelexpo de montaj calificat" (apasati pe denumire pentru a accesa sectiunea).

 

Solicitarea serviciului de montaj calificat reprezinta acordul dvs. cu termenii si conditiile serviciilor Excelexpo de montaj calificat mentionate mai sus. Pentru o oferta de pret, va rugam sa ne contactati.

 

Conformitatea produselor

 

Produsele/ Serviciile comercializate de Excelexpo SRL nu pericliteaza viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului si respecta cerintele de conformitate, dupa caz, in situatia in care sunt instalate, utilizate, intretinute sau prestate, dupa caz, conform destinatiei lor si sunt respectate instructiunile de utilizare si de siguranta.

In cazul in care Produsele / Serviciile primite nu sunt conforme cu cele comandate, Clientul are dreptul de a nu accepta si de a returna comanda motivandu-si hotararea in scris la adresa de email: office@excelexpo.ro.

 

Clientul poate returna produsul in termen de maxim 24 luni de la momentul primirii pentru vicii si neconformitati care nu au fost vizibile / evidente la momentul primirii Comenzii, cu obligatia de a informa Excelexpo S.R.L. despre lipsa de conformitate in 2 luni de la data la care a constatat si de a-si motiva hotararea in scris la office@excelexpo.ro. Excelexpo SRL va verifica Produsul si va raspunde Clientului in termen de maxim 15 zile calendaristice de la data primirii produsului returnat. Dupa expirarea termenului de 2 luni, daca Clientul nu a semnalat in scris nici o neconformitate, Excelexpo considera ca produsele comandate au fost livrate in cantitatea si calitatea corespunzatoare si conforme cu cele comandate. Excelexpo nu accepta reclamatii ulterioare in acest sens (cu exceptia solicitarilor justificate de acordare a garantiei).

In cazul reclamatiilor neintemeiate, al produselor comandate si neprimite sau al coletelor neridicate si returnate, Excelexpo SRL isi rezerva dreptul de a refuza pe viitor comenzile venite din partea respectivului Client.

 

Conditiile de retur

 

Conform reglementarilor legale in vigoare, consumatorul are dreptul de a se retrage din contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

•   consumatorul  este persoana fizica sau o asociatie de persoane fizice asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

•   produsele a fost achizitionate printr-un contract la distanta (comanda pe site, telefonica, etc.); produsele achizitionate la sediu nu beneficiaza de drept de retur,

•   produsele nu au fost personalizate conform solicitarilor consumatorului,

•   produsele sunt in aceeasi stare in care au fost primite,

•   in cazul in care au fost testate de catre client, produsele returnate sunt curate,

•   daca se doreste returnarea mai multor produse de acelasi fel, doar unul dintre ele a fost desigilat; returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate,

•   produsele sunt insotite de accesoriile / cadourile cu care au fost primite,

•   returul se face cu etichetele initiale intacte, certificatul de garantie in original (daca a fost emis de producator / distribuitor) si toate documentele cu care a fost livrat produsul,

•   produsele si reperele din plexiglas, prin natura lor sunt susceptibile a se deteriora rapid si pot fi returnate doar daca nu au fost folosite si nu au urme de uzura,

•   produsele precum becurile, lanternele, prelungitoarele, prizele, bateriile, acumulatorii si incarcatoarele, etc. pot fi returnate doar daca sunt sigilate,

•   nu se accepta returul produselor asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice sau produsele carora le lipsesc accesorii,

•   solicitarea de retur a fost trimisa inainte expirarii perioadei de retragere.

 

In conformitate cu prevederile art. 16 din OUG 34 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, sunt exceptate de la dreptul de retragere urmatoarele:

•   contractele de prestari servicii, dupa prestarea integrala a serviciilor si in cazul in care contractul da nastere unei obligatii de plata pentru consumator, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul de retragere dupa executarea integrala a contractului de catre profesionist,

•   furnizarea de bunuri sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care profesionistul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere,

•   furnizarea de bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar. Prin bunuri realizate conform specificatiilor clientului se intelege orice bunuri care nu sunt prefabricate, realizate pe baza optiunilor individuale sau a deciziei clientului,

•   furnizarea de bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid,

•   furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator,

•   furnizarea de bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente,

•   furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate care au fost desigilate dupa livrare,

•   contractele in cazul carora consumatorul a solicitat in mod special profesionistului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere,

•   prestarea de servicii de transport de marfuri,

•   contractele incheiate in cadrul unei licitatii.

 

Perioada de retragere

 

Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand:

•   de la ziua incheierii contractului in cazul unui contract de prestari de servicii, sau

•   de la ziua la care consumatorul sau o terta parte (alta decat transportatorul si indicata de consumator) intra in posesia fizica a produselor (in cazul unui contract de vanzare), sau

•   de la ziua la care consumatorul sau o terta parte (alta decat transportatorul si indicata de consumator) intra in posesia fizica a ultimului produs (in cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singura comanda si livrate separat), sau 

•   de la ziua la care consumatorul sau o terta parte (alta decat transportatorul si indicata de consumator) intra in posesia fizica a ultimului lot sau a ultimei piese (in cazul unui contract privind livrarea unui produs constand din mai multe loturi sau parti), sau 

•   de la ziua la care consumatorul sau o terta parte (alta decat transportatorul si indicata de consumator) intra in posesia fizica a primului produs (in cazul unui contract pentru livrarea periodica de produse pe o perioada de timp determinata). 

 

Comunicarea retragerii

 

Pentru a va exercita dreptul de retragere, trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail.  In acest scop, puteti folosi Formularul de returnare produs disponibil aici, folosirea lui nu este insa obligatorie.

Alternativ, puteti completa si transmite electronic de pe site-ul nostru Formularul de returnare produs, disponibil aici sau orice alta declaratie neechivoca. Daca folositi aceasta optiune, va vom transmite fara intârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. 

 

Drepturile si obligatiile partilor in cazul retragerii

 

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. De asemenea, produsele trebuie returnate in decurs de cel mult 14 zile de la data comunicarii deciziei de retragere din contract.

 

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dvs., inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi (daca este cazul), fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

 

Bunurile comandate pe website-ul eXcelexpo se trimit prin curier, nu pot fi returnate prin posta iar costul aferent returnarii bunurilor va fi suportat de consumator si va fi in conformitate cu tarifele percepute de firmele de curierat.

 

Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele si le verificam sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

 

Important:

1. Costurile legate de returnarea produselor la adresa eXcelexpo vor fi suportate de Consumator.

2. Consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor si ia la cunostinta ca aceasta valoare va fi scazuta din suma rambursata. Verificarea produselor returnate si evaluarea diminuarii valorii acestora se va face dupa primirea produselor la adresa eXcelexpo.  

3. Consumatorul confirma ca a luat la cunostinta ca bunurile confectionate dupa specificatiile sale sau personalizate si serviciile prestate complet cu acordul sau prealabil expres sunt exceptate de la dreptul de retragere.    

4. Consumatorul confirma ca a luat la cunostinta ca furnizarea de continut digital livrat cu acordul sau prealabil expres sunt exceptate de la dreptul de retragere.
 

Reclamatii

 

Orice Produs/Serviciu furnizat de catre Excelexpo poate face obiectul unei reclamatii, cu respectarea termenilor si conditiilor de reclamatie stabiliti prin lege. Reclamatiile se pot trimite prin email, prin posta la adresa din sectiunea CONTACT sau completand formularul de pe site (apasati pe denumire pentru a-l accesa).

 

Dupa primire, Excelexpo va cerceta elementele semnalate in reclamatie si va cauta solutii pentru rezolvarea problemelor semnalate in cel mai scurt timp posibil si / sau inlaturarea neajunsurilor semnalate de catre Clienti.  Clientul va fi informat despre modul de rezolvarea a reclamatiei in termen de 14 zile, calculate din ziua urmatoare primirii reclamatiei.

 

In cazul lipsei conformitatii, Clientul are dreptul la urmatoarele pretentii, conform legislatiei in vigoare:

•  sa ceara repararea (inlaturarea defectelor) sau inlocuirea Produselor defecte cu un alt produs fara defect,  sau

•  sa ceara sa renunte la Contract sau sa ceara reducerea pretului Produselor neconforme, daca Magazinul nu inlocuieste de urgenta si fara mari inconveniente pentru Client, marfa defecta sau nu inlatura defectul.

 

In cazul in care reclamatia nu este admisa, produsele vor fi returnate impreuna cu un raport referitor la nejustificarea reclamatiei. 

In cazul in care se constata de catre Client deteriorarea Produselor in timpul transportului, se recomanda ca el sa intocmeasca in prezenta curierului un proces verbal de daune.

 

Garantii

 

Produsele comercializate de Excelexpo SRL prezinta o durata medie de utilizare intre 3-12 luni in functie de caracteristicile materialului-suport. Perioada de garantie se calculeaza de la data facturii fiscale si difera in functie de categoria produsului, dupa cum urmeaza:
 

Categorii de produse

Durata medie de utilizare

Termen de garantie (luni)

Standuri si produse care au cel putin o componenta metalica

12 luni

12 luni

Produse sau componente electronice / electrice care functioneaza cu baterii sau cu alimentare la priza 

12 luni

12 luni

Materiale printate flexibile si rigide precum si combinatii ale acestor materiale 

3 luni

12 luni (doar in cazul decolorarii printului)


Garantia furnizata nu afecteaza drepturile consumatorului conform cu legislatia aplicabila in vigoare privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Asigurarea garantiei produsului se face gratuit la punctul de lucru al Excelexpo S.R.L., in timpul programului de lucru (L-V: 09.00-12.00 si 12.30-17.30), in zilele lucratoare. Pentru a putea beneficia de garantie, produsul defect trebuie trimis la punctul de lucru al vanzatorului, insotit de certificatul de garantie si de o copie a facturii fiscale. Produsul va fi trimis in ambalajul original (sau similar), pentru a se asigura integritatea sa in cazul transportului si va fi insotit de toate accesoriile.

Excelexpo va avea dreptul de a repara sau inlocui produsul (sau partea componenta in cauza). Excelexpo isi asuma responsabilitatea doar pentru repararea sau inlocuirea produsului respectiv. Aducerea la starea de conformitate se va face intai prin reparare in termen de maxim 15 zile calendaristice de la data receptionarii produsului de catre vanzator. Atunci cand produsele de folosinta indelungata defectate in termenul de garantie legala de conformitate nu pot fi reparate sau cand durata cumulata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie legala de conformitate depaseste 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi inlocuite de vanzator sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv. Timpul de nefunctionare din cauza lipsei de conformitate aparute in cadrul termenului de garantie prelungeste termenul de garantie legala de conformitate si cel al garantiei comerciale si curge din momentul prezentarii produsului la vanzator/unitatea service pana la aducerea produsului in stare de utilizare de functionare. Produsele de folosinta indelungata care inlocuiesc produsele defecte in cadrul termenului de garantie vor beneficia de un nou termen de garantie care curge de la data preschimbarii produsului.

Beneficiarul este raspunzator pentru alimentarea echipamentelor electronice / electrice cu baterii sau la retea electrica cu impamantare (dupa caz) si supravegherea acestora pe toata durata functionarii acestora.

In cazul solicitarilor nejustificate de acordare a garantiei, Excelexpo isi rezerva dreptul de a solicita cumparatorului contravaloarea cheltuielilor de investigare a produsului reclamat a fi defect.


Urmatoarelor categorii de produse nu beneficiaza de garantie: produse si display-uri realizate in intregime din plastic, componente din plastic ale tuturor produselor, produse personalizate, personalizari, printuri, tiparituri, materiale de printat, obiecte promotionale, accesorii, parti casabile, consumabile, materiale electrice consumabile (precum becuri, neoane, leduri, etc.), ambalaje, servicii de laminare, taiere pe cutter plotter, taiere pe router, lipire, colantare, finisare, inchiriere standuri sau echipamente audio-video si orice alte servicii, alte produse neincluse in categoriile mentionate in categoria de garantie.

Uzura datorata utilizarii obisnuite si care nu afecteaza functionalitatea produselor nu este acoperita de garantie. Garantia nu acopera lipsa unui accesoriu sau a vreunei parti a produsului constatata dupa achizitia acestuia.

Garantia se pierde la indeplinirea oricareia din conditiile de mai jos (separat sau cumulativ):

•    expirarea termenului de garantie corespunzator respectivei categorii de produs; 
•    nerespectarea de catre cumparator a instructiunilor verbale sau scrise privind conditiile de utilizare, instalare, montaj, transport, manipulare, intretinere si pastrare / depozitare; 
•    produsele prezinta defecte cauzate de socuri fizice sau termice, conditii improprii de functionare, conditii de umiditate si / sau caldura crescuta, utilizare in zone cu schimbari bruste ale temperaturii, in locuri cu vibratii, praf, fum sau substante chimice si toxice, neglijenta, deteriorare intentionata, lovire, manipulare, transport sau depozitare defectuoase; 
•    folosirea produselor in afara cladirilor sau incintelor acoperite (cu exceptia produselor create pentru utilizare la exterior); 
•    descarcari electrice sau variatii de tensiune de la retea sau conectarea la o retea cu tensiune necorespunzatoare; 
•    modificarea sau interventia asupra produselor de catre persoane neautorizate de Excelexpo; 
•    folosirea produselor in alt scop sau conditii decat cele pentru care au fost produse; 
•    pretul total al produselor nu a fost achitat pana la data scadentei.


Excelexpo nu isi asuma raspunderea pentru intarzierile in efectuarea sau esecul de a indeplini orice obligatie in raport cu produsele sale care fac obiectul unei cereri de acordare a garantiei, in cazul in care intarzierea sau esecul se datoreaza unor factori ce nu stau in puterea sa de control.

Excelexpo nu va putea fi facut raspunzator pentru motive de reprezentare (imagine), pentru orice pierderi directe, indirecte sau daune (fie prin pierderi din profit sau de alta natura), costuri, cheltuieli sau cereri de despagubire de orice fel (indiferent daca sunt cauzate din neglijenta companiei, angajatii sai, colaboratori, agenti sau altfel) si pentru orice prejudicii suferite care decurg din sau in legatura cu produsele sale care fac obiectul unei cereri de acordare a garantiei.

Garantia produselor Excelexpo este valabila doar pe teritoriul Romaniei.

Detalii despre termenii de garantie a produselor Excelexpo puteti afla din sectiunea Garantia produselor eXcelexpo (apasati pe nume pentru a accesa sectiunea). De asemenea, puteti descarca Certificatul de Garantie Excelexpo de aici (apasati pentru descarcare).

 

Transferul proprietatii bunurilor

 

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Clientului, in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare: semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Excelexpo, daca este cazul).

 

 

Limitarea responsabilitatii

 

Site-ul poate contine legaturi catre alte site-uri si / sau alte pagini web care nu sunt proprietatea Excelexpo SRL. Excelexpo SRL nu isi asuma nicio responsabilitate cu privire la continutul acestor site-uri si, prin urmare, nu va putea fi tinuta raspunzatoare pentru continutul, publicitatea, bunurile, serviciile, software-ul, informatiile sau alte materiale disponibile pe sau prin intermediul acestor site-uri, pentru respectivele site-uri raspunderea fiind purtata integral de proprietarii lor. Excelexpo SRL nu va fi responsabila de pierderea datelor cu caracter personal, de orice efecte negative asupra datelor personale ale vizitatorilor sau de alte daune morale si / sau patrimoniale cauzate de accesul la respectivele site-uri.

 

Desi au fost intreprinse toate eforturile posibile, exista posibilitatea ca informatiile, descrierea si caracteristicile Produselor sa contina omisiuni sau erori. Excelexpo SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe Site sau in prezentarea Produselor din orice cauza, inclusiv dar fara a se limita la: greseli de dactilografiere, omisiuni, modificari, setari, up-grade-uri, etc. Excelexpo SRL nu garanteaza ca descrierea Produselor de pe Site este completa si / sau lipsita de erori. Pozele Produselor de pe site sunt cu titlu de prezentare. Produsele cumparate pot prezenta abateri de la pozele si descrierile prezentate pe Site. Daca ati identificat o astfel de eroare sau omisiune, va rugam sa ne-o semnalati la office@excelexpo.ro.  

Excelexpo SRL acorda utilizatorului acces limitat pe acest site si nu ii confera dreptul de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde / revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Excelexpo SRL, fara acordul scris al acesteia.
Utilizatorul foloseste site-urile www.excelexpo.ro si www.excelexpo.eu pe riscul propriu. In nici un caz, Excelexpo SRL, angajatii sai si nici membrii retelei sale, fiecare in parte sau impreuna, nu vor putea fi facuti responsabili pentru daune directe sau indirecte si de orice natura care pot rezulta prin: utilizarea sau accesarea / vizitarea Site-ului, utilizarea informatiilor de pe Site, utilizarea Produselor si Serviciilor dupa livrare, pierderea Produselor, aparitia unor erori tehnice, erori umane sau altor asemenea cazuri, orice alte prejudicii materiale, pierderea de date sau de program, prejudicii financiare sau orice alte prejudicii rezultand din accesul sau utilizarea acestui Site sau a tuturor site-urilor care sunt legate de el, situatii in care Clientul are dreptul de a nu plasa comenzi pe Site fara a putea solicita despagubiri sau alte daune din cauza informatiilor furnizate. Continutul Site-ului este prezentat fara nici o garantie, de nici o natura. Excelexpo SRL nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii sale la un anumit moment sau a anumitor link-uri accesibile de pe site.

 

Excelexpo SRL nu garanteaza disponibilitatea in stoc a Produselor afisate. Pentru informatii la zi si oferte comerciale, va recomandam sa ne contactati prin oricare din mijloacele detaliate in sectiunea Contact.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la Produse / promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, Excelexpo isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului Produs si de a anunta clientul telefonic / e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta. In aceasta situatie, un reprezentant al Excelexpo va va transmite noul pret al Produsului, iar dumneavoastra veti decide daca doriti sau nu sa achizitionati Produsul la pretul corect.

Caracteristicile produselor prezentate pe Site sunt preluate / puse la dispozitie de producatori si / furnizori si Magazinul nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii, in cazul in care acestea au fost furnizate eronat de catre producatori si / furnizori .

Preturile Produselor de pe acest Site sunt informative si pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe Site sunt valabile in perioada de timp mentionata. In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita stocurilor disponibile. Toate Produsele prezentate pe acest Site sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. In cazul epuizarii stocului, reprezentantul Magazinului va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemanatoare ca si aspect si specificatii tehnice cu Produsul comandat al carui stoc s-a epuizat.

Imaginile sunt prezentate pe Site cu titlu de exemplu iar Produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.

Un produs la precomanda este un produs ce urmeaza sa fie lansat si poate fi achizitionat inainte de lansare. Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica fara preaviz data de lansare. Produsele la precomanda se adauga in cos in acelasi fel ca orice alt produs din magazinul online. Facand o precomanda, va asigurati ca veti primi produsul imediat dupa lansare si ca veti beneficia de un pret foarte bun. Produsele aflate la precomanda vor fi livrate conform prevederilor privind livrarea. Precomenzile se achita in acelasi mod ca si o comanda normala, prin oricare din metodele de plata acceptate. In oricare dintre situatii (plata la livrare sau plata online) este necesar sa asteptati confirmarea telefonica sau pe email din partea unui operator, in momentul in care Produsul devine disponibil.

 

Excelexpo isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe Site.

 

Orice problema cauzata de Produsele si / sau Serviciile prezentate pe Site se va solutiona pe cale amiabila in termen de 15 zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre Utilizator.

Excelexpo nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si Conditiilor.

Excelexpo nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul / Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Magazinul, partenerii sau utilizatorii sai nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in executarea obligatiilor contractuale sau in continutul furnizat pe site-ul nostru, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa partilor. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele magazinului, erorile de operare, greva etc.

In anumite situatii, accesul la produsele si serviciile prezentate pe site poate face obiectul unor restrictii. Deoarece societatea care administreaza acest site isi desfasoara activitatea in Romania, va sugeram sa consultati legislatia din tara de origine in cazul in care va aflati intr-o alta tara, societatea neasumandu-si raspunderea in acest caz. Termenele prezentate pe Site si / sau in prezentari si ofertele comerciale sunt estimative, Excelexpo SRL neputand fi trasa la raspundere pentru nerespectarea acestora sau pentru orice alte prejudicii care pot rezulta in legatura cu livrarea Produselor.

 

Drepturi de autor (copyright)

 

Continutul Site-urilor: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate sunt integral proprietatea Excelexpo SRL si / sau a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Denumirea si formatul grafic / logo-ul eXcelexpo sunt marci inregistrate si sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor si de Legilor privind Dreptul de Proprietate intelectuala si Industriala.

Excelexpo SRL garanteaza Utilizatorului acces limitat pe Site-uri www.excelexpo.ro si www.excelexpo.eu in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde / revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei fara acordul prealabil scris al Excelexpo S.R.L.

Reproducerea, stocarea, modificarea partiala sau in intregime, imitarea sau folosirea fara acordul scris prealabil al Excelexpo SRL a Site-urilor, domeniului, marcii, formatului grafic / logoului sau a numelui “Excelexpo” precum si a oricaror elemente derivate din acestea sunt strict interzise si se pedepsesc conform legilor in vigoare. Utilizatorul are obligatia de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuala prevazute de legislatia in vigoare. In calitate de Utilizator, dumneavoastra sunteti pe deplin acord cu cele mai sus mentionate.

 

Informatii privind deseurile provenite din echipamente electrice si electronice

 

Orice persoana juridica precum si orice persoana fizica utililizatoare a unui echipament electric si electronic (EEE) detine un rol activ in protejarea mediului inconjurator. Astfel ca, fiecare dintre noi avem obligatia de a contribui activ la reutilizarea, reciclarea si alte forme de valorificare a EEE.

 

La sfarsitul vietii de functionare, aparatele utilizate devin deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

 

DEEE-urile aruncate la intamplare sau tratate necorespunzator sunt periculoase intrucat contin substante toxice precum sunt mercurul, plumbul, cromul sau cadmiul. Acestea sunt nocive atat pentru mediu, cat si pentru oameni, carora le pot provoaca aparitia unor grave afectiuni de sanatate.

 

Pentru a proteja mediul, a revalorifica resursele si pentru a educa utilizatorii, legislatia romaneasca privind gestionarea corecta a DEEE-urilor (Ordonanta de Urgenta 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice) prevede sanctiuni pentru orice persoana fizica sau juridica care arunca la gunoi DEEE-urile in loc sa le predea colectorilor sau centrelor de colectare special amenajate.

 

Orice echipamente electrice sau electronice uzate pot fi aduse la punctul nostru de lucru la momentul la care achizitionati produse noi, din aceeasi categorie. Conform OUG 5/2015, la furnizarea unui produs electric nou, la solicitarea cumparatorului, Excelexpo este obligata sa preia DEEE in sistem "unul la unul", in mod gratuit, daca echipamentul este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat si sa informeze cumparatorul despre aceasta posibilitate inainte de achizitionarea produsului.

 

Simbolul cu pubela taiata pe care il gasiti pe echipamentele electronice si pe ambalajul acestora indica faptul ca echipamentele trebuie colectate separat de deseurile menajere. Bateriile integrate pot fi predate spre reciclare impreuna cu DEEE-ul.

 

Sesizari

 

In cazul in care observati ca s-a adus atingere in vreun fel asupra drepturilor de autor, Produsele receptionate sunt contrafacute sau incalca drepturi la marca, va rugam sa ne comunicati acest lucru pe adresa de e-mail: office@excelexpo.ro iar noi vom raspunde sesizarii in maxim 5 zile lucratoare.

 

Conciliere

 

In cazul in care aveti o nemultumire in legatura cu Produsele sau Serviciile oferite de Excelexpo S.R.L. va rugam sa ne trimiteti un e-mail pe adresa: office@excelexpo.ro. Orice conflict aparut intre Client si companie se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care conflictul nu s-a solutionat pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, de pe raza municipiului Bucuresti, conform legislatiei in vigoare.

 

Forta majora

 

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

 

Alti termeni

 

Acesti termeni si conditii reprezinta intregul acord dintre dumneavoastra si Excelexpo S.R.L. si se completeaza cu prevederile urmatoare privind contractul de vanzare-cumparare.

Excelexpo S.R.L. verifica periodic exactitatea informatiilor de pe Site, dar nu ofera nicio garantie, expresa sau implicita, statutara sau de alta natura, privind continutul si disponibilitatea site-ului.  Fotografiile Produselor afisate pe Site au caracter informativ si acestea pot contine accesorii neincluse in pachete, iar pretul sau unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot exista erori de operare.  In cazul platilor online, Magazinul nu este / nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

 

Prezentul Contract este guvernat de legea romana. Prin trimiterea unei Comenzi, Clientul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna toate tranzactiile incheiate cu Excelexpo SRL. Eventualele neintelegeri care s-ar putea ivi in legatura cu acest contract vor fi solutionate pe cale amiabila, iar daca partile nu cad de acord, litigiile vor fi supuse spre solutionate instantelor de judecata competente din Bucuresti. Furnizarea produselor si serviciilor de catre Excelexpo SRL precum si facturarea acestora se limiteaza la teritoriul UE si SEE iar Excelexpo SRL poate refuza livrarea produselor si serviciilor in afara acestui teritoriu.


Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si / sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

Acesti termeni si conditii intra in vigoare la data confirmarii Comenzii de catre Excelexpo S.R.L. si, cu exceptia cazului in care partile prevad altfel, isi mentin valabilitatea pana la data livrarii comenzii.

 

Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Magazinului si / sau al angajatului / prepusului Magazinului care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

  

Ultima actualizare - decembrie 2023